Monday, December 22, 2014

Answers to Mike Kern's Masters Trivial Pursuit

1. Last year, who led after the first round?

a. Lee Westwood. b. Peter Hanson. c. Louis Oosthuizen.

Answer: A. Lee Westwood, with a 67, one better than Hanson and Oosthuizen.

2. Which one of these guys wasn't tied for the lead after the second?

More coverage
 
PGA Money Leaders
 
Tour stats and rankings
 
Shop PGA Golf gear

a. Jason Dufner. b. Louis Oosthuizen. c. Fred Couples.

Answer: B. Louis Oosthuizen, at 139, one behind Dufner and Couples.

3. And who was in front after 54 holes?

a. Louis Oosthuizen. b. Jason Dufner. c. Phil Mickelson.

Answer: B. Jason Dufner, at 207 one ahead of Mickelson and two better than Oosthuizen.

4. What did Bubba Watson shoot on Sunday?

a. 68. b. 69. c. 70

Answer: A. 68

5. Who won the Masters the year that Merion last hosted the U.S. Open.

a. Tom Watson. b. Seve Ballesteros. c. Craig Stadler.

Answer: A. Tom Watson, in 1981.

6. Which of these guys has not finished second to Tiger Woods in this major?

a. Retief Goosen. b. David Duval. c. Phil Mickelson.

Answer: C. Mickelson was third in 2001 and '02.

7. Which of these guys has not finished second to Phil Mickelson at Augusta?

a. Lee Westwood. b. Tim Clark. c. K.J. Choi.

Answer: C. Choi was third in 2004.

8. Who shot the low round last year?

a. Bo Van Pelt. b. Peter Hanson. c. Adam Scott.

Answer: A. Van Pelt with a closing 64. Hanson had a third-round 65, Scott a final-round 66.

9. Of the players that completed two rounds, who finished last?

a. Sandy Lyle. b. Craig Stadler. c. Randal Lewis.

Answer: A. Sandy Lyle, at 164 (86-78). Stadler shot 163, Lewis 159.

10. Which guy didn't tie for first in Wednesday's par-3 contest?

a. Padraig Harrington. b. Luke Donald. c. Jonathan Byrd.

Answer: B. Donald won in 2011.

Double Jeopardy: Which guy doesn't share the record for low score in the par-3 contest?

a. Art Wall. b. Gay Brewer. c. Louis Oosthuizen.

Answer: C. Oosthuizen shot 21 in 2010. Wall (1965) and Brewer (1973) carded 20s.

Final Jeopardy: Which guy has won thing three times?

a. Padraig Harrington. b. Sam Snead. c. Sandy Lyle.

Answer: A. Harrington, in 2003, '04 and last April. He tied in '03 and '12, Snead (1960 and 1974) and Lyle (1997-98) each won twice.

Latest Videos:
Also on Philly.com:
Stay Connected